16 september 2012

Nya begravningsplatsen i Tyresö invigdes

Tyresö Kammarkör sjöng vandrande genom begravningsplatsen. Det var en utomhusgudstjänst och vilken tur vi hade med vädret! Dagen innan så regnade det hela dagen men nu var det solsken. Invigning av biskop emeritus Bengt Wadensjö och kyrkoherde Michael Öjermo. Medan vi vandrade sjöng vi Alta trinita beata
Fast först samlades vi här vid pergolan och kyrkoherden sa några inledande ord.
Första anhalten var en vacker plats vid den gamla apeln. Här sjöng vi Locus iste av Bruckner. Hölls tal av inblandade arkitekter och ordförande i Kyrkogårdsförvaltningen. Anns noter höll att blåsa ner i vattnet men räddades av snabba Annelie.
Det gamla q-märkta transformatortornet har gjorts om till klockstapel med en 285 kg tung radiostyrd klocka. Prästerna hade problem med tekniken här men vaktmästaren fixade knapparna. Här sjöng vi "Det är vackrast när det skymmer" med text av Pär Lagerkvist och "Sänd, Herre, dina änglar ut" av J.S. Bach. Lådan framför planteringen har lånat mönstret från en gammal predikstol från Tyresö kyrkas 1600-tal. Jättevackert och fint när solen sken igenom och det blev en vacker skugga på marken. Denna plats är tänkt som en minneslund för personer som inte är begravda här utan på annan plats..
Sen vandrade vi tillbaka igen. Kyrkoherde Michael och alla andra tyckte det var riktigt vackert. Efter detta bjöds det på lunchsoppa i församlingshemmet.

Inga kommentarer: