31 juli 2011

Luftgevär





Vad vore ett sommarställe utan luftgevär ? Alltså har nu ett sådant införskaffats och jag har röjt en bana upp mot en bergsvägg. Där kan det, under uppsikt, skjutas mot måltavlor och ölburkar. Mycket lyckat och uppskattat av den yngre generationen.
Anton och jag hade en skön helg tillsammans på landet.

28 juli 2011

Årets vinbärsskörd


Inspirerad av farmors goda krusbärskräm plockade Robin och jag av alla årets vinbär. Om jag ber Anna snällt kanske hon hjälper mig att koka saft ?

Krusbärskräm




Farmor hade vänligheten att bjuda hem oss på en spontan krusbärskräm i trädgården onsdag kväll. Mycket trevligt och gott.

26 juli 2011

Tyresö Sjökrog m. Robin






När jag kom hem från jobbet på tisdagen så hade Anton åkt med Susanne för att fiska och David var med kompisar. Jag hade fått en rekommendation från en av mina kunder att Sjökrogen vid ångbåtsbryggan i Trinntorp hade fått nya ägare och att maten skulle vara bra där.

Robin var inte svårövertalad även fast han var trött efter att ha jobbat i två dagar efter fyra veckors semester. Vi delade på bilkörningen. Jag körde dit och han körde hem. :-) En annan gång kan man ta bussen ifrån centrum som stannar precis utanför som synes på bilden.

De hade grillad entrécote för 250 kronor som verkade god men kvällens special var fläskytterfilé för 95.- Så vid tog det istället. Gott men lite torrt och tråkigt billigt kött. Nåja, man får vad man betalar för och det var inte dåligt.
Robin och jag fick en liten myskväll i skärgården på hemmaplan.

Semesterns sista fredag






Anna, Hillevi och Max kom ut till stugan. Anna plockade lite av våra gula hallon till Hillevi som skulle vila i hammocken men hon ville hellre spela Alfapet med oss.
Sist jag spelade fick jag storstryk av Anton. Denna gång kom jag tvåa.

På kvällen var vi allesammans inbjudna till grannarna Petra och Benke. De hade inte möjlighet att närvara på min femtioårsskiva och bjöd därför igen med buller och bång på deras balkong. Grill och rödtjut. Skojig kväll och fin avslutning på semestern.
Dagen efter åkte vi hem för tvätt och städ innan arbetet skulle börja igen på måndagen den 25 juli.

Första fisken med nya spöt






Anton lyckades fånga en fin liten gädda. Knappa kilot skulle jag gissa.
Jag var uppe i stugan och skulle börja laga mat och stackars Axel fick springa upp och hämta mig då Anton såklart ville visa hur duktig han varit. Han lyckades hålla den vid liv tills jag kom och sedan släppte han ut den i sjön igen och såg till att den simmade iväg för egen maskin.

Antons nya kastspö






Klart grabben ska ha ett eget kastspö. Vi hittade en stor fiskeaffär i Gnestas utkant med ett enormt utbud av jakt- och fiskeprylar. Berras. Anton blev överlycklig över sitt nya spö med tvinnad speciallina. Stolt och medveten och är inte så intresserad av att pappa tar foto på honom.

Övernattning i tält






Grannpojken Axel och Anton ville sova i tält för att gå upp tidigt nästa morgon och fiska. Visst, jag satte ihop tältet (Anna hade åkte hem till Hillevi). Anton tankade lite extra Pappa vid tandborstningen.
Senare på kvällen satt jag hos Petra och Benke och grabbarna somnade till slut inne på Axels loft i st. f. tältet. Det blev lite regningt på kvällen.

De gick faktiskt upp vid halv fem, fick ingen fisk. Tröttnade och kom till min stuga och väckte mig vid halv sju... morr

FÄRDIG !






Den blev kanske lite sne och vind, men det är bara charmigt. Vi hade faktiskt ingen girsåg utan sågade bara för hand och med trissa. Fyller sin funktion gott och väl gör den och vi är stolta över vårt dagsverk. Vi startade efter lunch och var klara till kvällssolen kl 21 c.a

Vidare trappbygge





Vi kämpar vidare






bit för bit kommer trappan på plats

Trappan





Äntligen fick vi tid att bygga trappan till nya altandörren från köket på baksidan ut mot innergården. Mycket praktiskt och mysigt att kunna gå den vägen ut i trädgården.