26 september 2007

VARNING !


Hittills nöjd med så långt vi kommit i köket men varningen utfärdas för IKEAS micro med inbyggd fläkt. Eller som de själva kallar den "SNABB MBF 200 S Mikro M inb fläkt R".

När försäljaren tipsade om att de hade en sådan mackapär som skulle spara plats på köksbänken.

Nu efteråt kan man ju tänka sig att man borde kollat effekten lite bättre. De redovisar 260 kbm per timme, en ordentlig fläkt skall tydligen klara desto mer. Försökte reklamera på IKEA men de gav ett telefonnummer till Stockholms Hushållsservice i Årsta. Först var de arroganta i telefon och visade inget större intresse att komma och titta på varan som ju faktiskt var installerad och inbyggd.

Till slut fick Anna ta i med brösttoner och argumentera ordentligt och i morse var han här, "Janne". Samma argument som han sa på telefon. "Om den kan hålla fast ett hushållspapper så var det tillräckligt" Minsann?! att den inte orkar suga ut os från kastrull på hällen spelar tydligen ingen roll. Han kunde inte göra något åt konstruktionen, sa han. Översatt: "Du har köpt en dyr, dålig produkt. Skyll dig själv." Jag bad honom gå iväg efter att han skruvat fast röret igen. Faktura för hembesök kommer säkert om ett par tre dagar...

Alltså grejen är den att utblåset är det inget fel på men var kommer den luften in någonstans. Det måste innebära att den tar luft från fler ställen än fläktgallret där man väntar sig.

Nästa steg blir att ta hit nå´n som kan mäta insuget och beräkna effekten och sedan göra någon slags reklamation.

Livet skall inte vara enkelt ! Se "Vägtrafikskatt" nedan.