16 augusti 2012

Dag 2 Kolmårdens djurpark

Vi började med att se Terrariet. Fantastiskt läckert. Anton stortrivdes men hade som vanligt lite bråttom. Efter djurparken ville han gå in här igen men då var det stängt och man kan ju inte betala ett inträde till, men det tyckte han var värt
Ormar i massor av storlekar och olika färger.
Fiskar också förstås
En hoppstudsmatta kan man ju inte bara gå förbi. Ingen jättelång kö men det tog nog lite onödigt tid från besöket men kul hade han ju.
Aporna har det nog ganska tråkigt på sina små trångbebodda öar. En gorilla lekte med en filt den stund vi satt och tittade...
Delfinariet är ju alltid skoj, men showen som Markoolio regisserat var inte speciellt inspirerande vilket tidigare års shower varit. Den har tydligen gått i fem år så det visar att det var länge sedan jag var här. Ingen mening med att fota därinne, har försökt med systemkameran också.
Nytt för mig var också att de hade en nöjesavdelning med en lite berochdalbana. Den var roligare än den såg ut. Ganska bra sug i kurvorna.
Oj, redan dags för lunch. Snabbmat (igen denna semester). Tyvärr ganska gott och enkelt. Dessutom uppskattat av den yngre generationen.
Tigerworld är jättefint och fyller en viktig funktion i att rädda den sibiriska tigern från utrotning i världen.
Den nya linbanan är ju ett smart sätt att slippa få sin bil sönderbiten av uttråkade lejon. Härlig utsikt över Bråviken, Kolmårdsskogarn och man kommer rätt nära djuren också utan att verka störa dem.
Ska inte tråka ut dig med alla djurbilder. Nu ska jag hämta Anton från sin första dag i nya skolan. Återkommer.

Inga kommentarer: